Mustafa Denizli Sözleşme İmzaladı
Teknik Direktörümüz Mustafa Denizli, Başkanımız Yıldırım Demirören'in de katıldığı törenle 1 yıllık sözleşme imzaladı.
Mustafa Denizli'nin imza töreninde Başkanımız Yıldırım Demirören ile birlikte Asbaşkanımız Ertunç Soğancıoğlu da yer aldı.
İmza töreninde konuşma yapan Başkanımız Yıldırım Demirören, "Hocamız Denizli ile beraber sözleşmeyi 1 sene daha uzatıyoruz. Hocamızla ilgili maalesef hepimizi üzen, kendisinin sadece dinlenmek için izin istediği ortamda maddi değerler için böyle bir pazarlığı vurgulayanlar, bizi çok üzdü. İki kupa kaldırmış hocanın dinlenmek en doğal hakkı. Türkiye'de 3 büyük kulübü şampiyon yapmış, 19 yıl olmayan bir başarıyı yaşatan teknik direktörün değeri daha fazladır. Hocamıza teşekkür ediyorum, başarılar diliyorum" diye konuştu.
Transfer yapmakla şampiyon olunmadığını hatırlatan Başkanımız Yıldırım Demirören, şampiyonun sahada belli olduğunu belirtti.
"Beşiktaşlılık herkese nasip olmuyor. Beşiktaş'ta oynamak da herkese nasip olmuyor. Kalbiyle, gönlüyle, hak edenler gidip, geri gelip oynuyorlar" diye konuşan Başkanımız Yıldırım Demirören, Nihat Kahveci'nin transferine değindi ve hem kendisi hem de kulübü ile anlaşmaya varıldığını anlattı.
Nihat Kahveci'nin dışında Gaziantepspor'dan İsmail Köybaşı, Karşıyaka'dan Rıdvan Şimşek, Ankaraspor'dan Erhan Güven, Eintracht Frankfurt'tan Michael Fink ile anlaşmaya varıldığını ifade eden Demirören, Mustafa Denizli'nin istediği oyuncuları kadroya kattıklarını belirtti.
Yabancı oyuncu transferi hakkında da bilgiler veren Demirören, yabancı kontenjanının dolu olduğuna değindi ve 'Şampiyonlar Ligi'ne gireceğiz, iyi transferler yapın' söylemlerini hatırlatarak, "Tabii ki iyi transferler yapalım da Şampiyonlar Ligi'nde şampiyonluğa oynayacak oyuncuları götürecek takımı, bir ve iki transferi bana sayarsanız, Türkiye'deki hiçbir takımın bütçesi yetmez. Bizim mevcut oyuncularımızdan daha iyisini Avrupa liglerinden bulabiliyorsak ancak alırız. Tabii ki Şampiyonlar Ligi'ndeki birinci hedefimiz gruptan çıkmaktır" dedi.
Gökhan Zan'ın Galatasaray'la anlaşmasıyla ilgili soruyu yanıtlayan Demirören, "Gökhan Zan, Beşiktaş'ın kaptanlık bandını takmıştır. Kendisine bundan sonraki spor yaşamında başarılar dilemekten başka söyleyeceğimiz bir şey yok" dedi.
Bobo'nun transferi ile ilgili sorulan soruları da yanıtlayan Demirören, "Bobo'ya hiçbir kulüpten ciddi teklif gelmedi. Belirlediğimiz rakamın altında verilen teklifler ciddi değildir. Bobo'yu göndermek gibi bir düşüncemiz yok. Tabii ki değeri, ederi var Bobo'nun. O eder gelse bile yine önce teknik olarak hocamızın görüşünü alır ve ona göre hareket ederiz" dedi.
BJK İnönü Stadı'nın yıkılarak yerine yeni bir stat yapılması konusunda izin prosüdürünün sürdüğünü belirten Demirören, bu arada locaların ve kombine kartların satışına başlandığını hatırlattı. Demirören, izin çıktıktan sonra değerlendirme yapacaklarını belirterek "Ama izni beklemek için de koskoca stadı boş tutmayacağız" dedi.
İmza töreninde konuşan Teknik Direktörümüz Mustafa Denizli, ise şunları söyledi:
"Yoğun bir sezonu geride bıraktık. Benim dile getirdiğim yorgunluk futbol yorgunluğu değildi. Bunu kendilerine hem de sizlere defalarca açıklamaya çalıştım. Benim Beşiktaş'a ilk imza attığım gün yine burada sizlerle beraberdik. O gün çok mutlu bir günümdü. Bugün o mutluluğun devam ettiği gündür. Geçtiğimiz sezonu Başkanımız, Yönetim Kurulumuz ve Camiamızın bize gösterdiği destek ve güvene layık olmak için çalıştık. Sonunda başardık. Bu sezon da aramıza yeni katılan arkadaşlarımızla aynı duygular içerisinde Beşiktaşımız'ı daha iyi yerlere taşımanın hazırlığına başlıyoruz. Pazartesi gününden itibaren takımla ilgili detaylı bilgileri zaten sizlerle paylaşacağım. Bugün benim için gayet tabii belki ilk günün heyecanı yok ama devam etmenin mutluluğu var, çünkü bu devam eden bir çalışma, kesilen bir çalışma değil. Bunu özellikle belirtmek istiyorum. Sadece benim çalışma prensiplerinden ötürü hep tek yıllık çalışma düşüncesi üzerinden hareketle kontratlarım tek yıllık yapılıyor. Beşiktaş kulübünün :aşkanı ve Yönetim Kurulu bu sürenin çok üzerinde bir süre birlikte olmamız için bana defalarca telkinde ve teklifte bulundular. Bu bir prensip anlayışıdır. Belki çalışma düşüncemi daha yoğun yaşamam için önemli bir faktördür. O bakımdan böyle çalışmaların hem kulüp hem de benim için daha iyi olacağı kanaatindeyim. Bu tek yıllık çalışmalar ne kadar devam eder bilemiyorum, ama en azından bizim düşündüğümüz noktada birleşmemizi sağlamamız için önemli bir araç oluyor."
Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Denizli, futbolcularla ilgili görüşlerini Yönetim Kurulu'na ilettiğini vurguladı. Denizli, "Bunların içerisinde herhangi bir şekilde benim özellikle takımda kalmasını istemediğim bir futbolcu yok. Bunların başında da Bobo geliyor. Takdir edersiniz ki, biz nasıl başka kulüplerin futbolcusuna talip olup istiyor isek, bizim futbolcularımıza da talip olan kulüpler var. Bu aşamada Bobo ile ilgili bize de müracatlar oldu. Tabii bizim hem takımın gideceği hedefleri düşünerek hem de kulübümüzün bütçesini, yani burada girdisi, çıktısı mutlaka kulübümüzün lehine olacak çalışmaları yaparız" diye konuştu.
Yabancı transferi konusuna da değinen Denizli, kontenjanın dolu olduğunu hatırlattı ve "Yabancı transferlerini olabilirlik aşamasına getirmek üzere çalışmalarımız var. Hem kulübümüz hem futbolcu arkadaşımızın herhangi bir şekilde yara almayacağı bir çalışmanın içerisindeyiz. Böyle çalışmalarımız var" diye konuştu.
Türkiye'den genç oyuncuları kadroya katmaya çalıştığına değinen Denizli, PAF Takım'dan da bazı oyuncuların kadroya katılabileceğini belirtti.
Denizli, "Eğer şartlar takım, kulüp ve futbolcumuzun lehine bir gelişme gösterirse, bu üçlü gelişmeleri bulmak son derece zordur, bir veya iki transferimiz daha olabilir. Eğer şatlar bizim düşündüğümüz gibi gelişirse; onun dışında futbolcularımızı 'biz sizle çalışmak istemiyoruz' gibi bir düşünce ile karşı karşıya bırakmayız. Hepsinden son derece memnunum. Ama önümüzdeki Şampiyonlar Ligi'nde bu kadronun biraz daha güçlenmesi, belli yerlerde en azından bu görüntüyü sağlamamız bizim çalışmalarımız arasında. Kadronun bütününde bir değişiklik yapamayacağımıza göre, çok nokta değişiklikleri de en iyi şekilde değerlendirmek mecburiyetindeyiz. Bu aşamada bugün dahi, şu an dahi çalışmalar yapılıyor" diye konuştu.
Teknik Direktörümüz Mustafa Denizli, Temmuz'un 23'üne kadar çalışmaların İstanbul'da yapılacağını, Barış Kupası için İspanya'ya hareketten önce 1 veya 2 hazırlık maçı oynayabileceklerine değindi. İspanya'daki turnuvanın ardından Almanya'ya geçeceklerini ifade eden Denizli, çalışmaların orada devam edeceğini vurguladı ve Süper Kupa maçının da Almanya'da oynanacağını hatırlattı.
Konuşmaların ardından imzalar atıldı.